best fake rolex online shop. don't miss any time to own your dream de.wellreplicas.to. best orologireplica consistently on the update and additionally complement it really is demanding standards. the many who sells the best https://redditwatches.com/ can be described as control masterpiece. the best fausse rolex in the world qualified a watchmaker to use decade.

  • Rijeka, Spinčićeva 9 i 12

  • Mon - Fri: 7:00 - 15:00

  • + 385 51 436 080

  • info@vulkan-nova.hr
Vulkan-Nova

PODUZEĆE "VULKAN-NOVA"

O

snovano je 1929 godine. Od samog početka formiran je osnovni pravac djelatnosti društva: proizvodnja brodske opreme, industrijskih dizalica i postrojenja za unutarnji transport. Danas smo vodeći hrvatski proizvođač palubne opreme i jedan od proizvođača s najdužom tradicijom u ovom dijelu Europe.

Od prosinca 2007. godine imamo uveden sustav upravljanja kvalitetom EN-ISO 9001:2000. Certificirani smo od strane certifikacijskog društva Det Norske Veritas za područja razvoja i proizvodnju dizalica i brodske opreme. Pored već spomenutog certifikata želimo naglasiti da se cijeli proces proizvodnje odvija pod stalnim nadzorom službe kontrole kvalitete.

Naša proizvodnja usmjerena je na proizvodnju proizvoda visoke kvalitete iz najkvalitetnijih sirovina i komponenti, a sve sa ciljem zadovoljavanja kupca koji je uvijek u središtu pozornosti. Poziciju vodećeg hrvatskog proizvođača palubne opreme i dizalica osigurali smo primjenom inovativnih proizvodnih tehnologija i inzistiranjem na strategiji stalnog i intenzivnog unapređenja kvalitete.

Vlastitim projektnim timom i razvojnim rješenjima spremni smo odgovoriti na sve projektne izazove i posebne zahtjeve. Naš osnovni cilj je osvojiti tržište razvojem, proizvodnjom i kvalitetom vlastitih proizvoda i usluga, te cijenom i pouzdanim rokovima isporuke.

Iskustvo od gotovo 90 godina visoka kvaliteta naših proizvoda, usluga i konkurentne cijene rezultirali su velikim brojem kupaca koji su ukazali povjerenje našem poduzeću.

TRADICIJA KOJA TRAJE

1929

Osnivanje poduzeća

• Osnivanje poduzeća pod nazivom SILA na adresi u Ružićevoj ulici br. 17.

• Nakon I. svjetskog rata na desnoj strani Rječine postojala je razvijena industrija s duljom tradicijom. Na sušačkoj strani Rječine osim Tvornice papira i brodogradilišta u Kraljevici nije bilo značajnije industrije. Ipak se na Sušaku razvijala luka pa je nastala potreba za djelatnošću koja će se baviti popravcima brodova i opreme na njima. Svi popravci su se do tada obavljali u Rijeci, s velikim teškoćama zbog granice, ili pak u Zagrebu udaljenom gotovo 200 km.

• To su bile osnovne pretpostavke što su pokrenule ideju o otvaranju odgovarajuće pomorske mehaničke radionice koja će ubrzo postati poznata pod imenom VULKAN.
Nekoliko imućnih Sušačana ostvarilo je namjeru da osnuju zanatsku radionicu za popravak brodskih palubnih, a i drugih industrijstkih postrojenja. Započeli su u skučenim i nepodesnim prostorijama u industrijskom dijelu tadašnjeg Sušaka, u Ružićevoj ulici.

• U Vulkanu je našlo posao nekoliko desetaka radnika metalaca iz ovog kraja. Radilo je njih osamdesetak sve do II. svjetskiog rata, a njih petnaestak je otišlo u rat.

1933

Promjena naziva iz Sila u VULKAN

• U Trgovačkom registru za inokosne brodske knjige Kotarskog suda na Sušaku, registrirana je 28. veljače 1933. Godine tvtka „VULKAN – pomorska mehanička radiona i ljevaona“ na Sušaku, vlasništvo Metoda Tomljenovića, pomorskog kapetana iz Sušaka. Računovođa je bio Ivan Tomljenović iz Sušaka (vjerojatno vlasnikov brat). Njih dvojica su ujedno registrirani kao potpisnici tvrtke.

• Odmah po osnivarnju poduzeća, VULKAN je počeo s pružanjem svojih usluga na održavanju i popravcima brodova i brodske opreme te raznih industrijskih postrojenja na kopnu. Usluge su obavljane za Jadransku plovidbu Sušak, brodovlasnike: Matkovića iz Splita, Borovića iz Sušaka i Tripkovića iz Trsta, zatim za Atlantsku plovidbu Sušak, tvornice sapuna, papira i ukočenog drveta iz Sušaka te mnoge druge.

1945

Vulkan postaje društveno poduzeće

Vulkan postaje „Vulkan-državna ljevaonica i pomorska mehanička radionica“ na Sušaku, vlasništvo NR Hrvatske.
1948

Vulkan seli iz Ružićeve ulice na sadašnju lokaciju na ``Plumbumu`` - prostor bivše Tvornice olova

• Vulkan seli iz Ružićeve ulice na sadašnju lokaciju na “Plumbumu” – prostor bivše Tvornice olova

• Nakon preseljenja u tvornici se proizvode:
ručna sidrena vitla, motorna teretna vitla, ručna vitla za desantni most, ručni kormilarski strojevi na lance i užad, ručna pritezna vitla, elektro-teretna vitila, kaljužne sisaljke, oprema brodova za kočarenje i drugo.

• Proizvodili su se i pomoćni brodski strojevi, a ljevaonica s modelarnricom pratila je ovu prooizvodnju. Međutim, ljevaonica također nastoji naći i vlastiti proizvod pa je tako već početkom 50-tih godina lijevala odljevke za diizel motore za TORPEDO. U razdoblju od 1950. do 1951. godine izrađena je dizalica za punjenje visoke peći Željezare Sisak koja je montirana na licu mjesta.

1950

Broj zaposlenih radnika

1950. godine vulkan je ima 397 radnika sa tendencijom stalnog povećanja broja zaposlenih.
1952

Osnivanje kemijskog laboratorija

U sklopu tehničke kontrole Vulkana osnovan je 1952. godine kemijski laboratorij. U sastavu laboratorija bio je i laboratorij za brzu analizu svake šarže čeličnog ljeva a također i mehanički laboratorij.
1953

Započinje proizvodnja odljevaka od čeličnog lijeva

Do 1953. godine Ljevaonica je lijevala odljevke od sivog lijeva i bronze, a od 1953. godine postupno prelazi na čelični lijev.To je bio presudan trenutak za budućnost Ljevaonice koja će postati poznati proizvođač odljevaka od ugljičnog, Iegiranog i visoko legiranog čeličnog lijeva.
1955

„Tvornica dizalica i ljevaonica VULKAN“

Promjena naziva iz „Vulkan – državna ljevaonica i pomorska mehanička radionica“ u „Tvornica dizalica i ljevaonica VULKAN“ Rijeka.
1962

Prestalo u potpunosti lijevanje siviog lijeva

1984

Raste broj zaposlenika

Te godine broj zapoelenika porastao je na 1399 radnika.
1992

Četiri samostalna poduzeća

jedinstveno poduzeće VULKAN Tvornica dizalica i ljevaonica Rijeka dijeli se u četiri samostalna poduzeća:
• Vulkanlijev
• Vulkan – dibo
• Vulkan – servis i
• Vulkantrans.
Iste godine sva četiri novonastala poduzeća postaju, u postupku privatizacije, dionička društva. Vulkan – dibo nastavlja sa proizvodnjom dizalica i brodske opreme.
2000

Otvoren stečajni postupak

Nad VULKAN – DIBO-m d.d. Rijeka otvoren je, rješenjem Trgovačkog suda u Rijeci, stečajni postupak
2006

Osniva se VULKAN - NOVA

Tvrtke STROJOPROMET – ZAGREB d.o.o. Zagreb i RAM d.o.o. Rijeka kupuju Vulkan – dibo u stečaju i osnivaju novu tvrtku pod nazivom VULKAN – NOVA d.o.o. koja nastavlja dosadašnje registrirane djelatnosti:

• proizvodnja opreme za brodogradnju i dizalica
• proizvodnja metalnih konstrukcija, ležajeva, prijenosnika i rezervnih djelova za proizvode
iz djelatnosti
• usluge iz djelatnosti strojogradnje, projektiranje, konzalting i inženjering.

2017

Danas

Tvrtka Vulkan – nova d.o.o. danas zapošljeva između 90 i 130 radnika.

Gosp. Rajko Vukelić

Direktor i rukovoditelj

Rođen 11. 03. 1954. godine u Novom Vinodolskom gdje završava osnovnu školu. Nakon završene tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju u Rijeci zapošljava se u poduzeću “Viševica” Bribir na poslovima tehnologa u pripremi proizvodnje.

1976. godine prelazi u trgovačko poduzeće “Brodomaterijal”, Rijeka na poslove referenta prodaje alata i potom rukovoditelja poslovnice alata gdje radi do početka 1991. godine, kada se zapošljava u privatnoj tvrtki “Strojopromet – Zagreb” iz Šenkovca. Radi kao komercijalni predstavnik i rukovoditelj predstavništva u Rijeci do konca 1997. godine kada sa kolegom i vlasnikom “Strojopromet – Zagreb”, gospodinom Stjepanom Kraljićem, kupuje privatnu tvrtku “RAM” d.o.o. Rijeka te postaje njen suvlasnik i direktor.

Bavi se proizvodnjom opreme i alata za autogeno rezanje i zavarivanje. Jedini je u tom proizvodnom programu u Hrvatskoj te uspješno prati kompletnu hrvatsku brodogradnju u području ručnog autogenog rezanja crne metalurgije. Prisutna je u proizvodnjama metalnih konstrukcija u svim državama bivše Jugoslavije.

rajko-vukelic-vulkan-nova

2006. godine postaje direktor novoosnovanog poduzeća “Vulkan-Nova” d.o.o. koje kupuje u stečaju, tvornicu brodske opreme i dizalica “Vulkan-Dibo”, osnovanu 1929. godine. Nastavlja se proizvodnja opreme za privez i sidrenje broda kao i dizalica čija se proizvodnja na sreću nije prekidala od osnivanja poduzeća uz zadržavanje svih 88 zatečenih djelatnika.

Danas tvornica zapošljava 120 djelatnika uz gotovo udvostručenu proizvodnju u odnosu na 2006. godinu. Ima vrlo uspješnu poslovnu suradnju s norveškim, ruskim i talijanskim partnerima, putem kojih ostvaruje najveći postotak izvoza u programu brodske opreme a koja je ugrađena na gotovo 1000 plovećih jedinica u svijetu u proteklih 80 godina proizvodnje.

PREUZMITE NAŠ PROMO KATALOG
Download
EnglishCroatia