Tvrtke STROJOPROMET – ZAGREB d.o.o. Zagreb i RAM d.o.o. Rijeka 2006. godine kupuju Vulkan – dibo u stečaju i osnivaju novu tvrtku pod nazivom VULKAN – NOVA d.o.o.  koja održava  tradiciju Vulkana nastavljajući djelatnosti proizvodnje opreme za brodogradnju i dizalice, proizvodnje metalnih konstrukcija, ležajeva, prijenosnika i rezervnih dijelova za proizvode te usluga strojogradnje, projektiranje, konzalting i inženjering.

Također, proizvodnja ostaje usmjerena na proizvode visoke kvalitete iz najkvalitetnijih sirovina i komponenti korištenjem inovativnih proizvodnih tehnologija i inzistiranjem na strategiji stalnog i intenzivnog unapređenja kvalitete.

Cijeli proces proizvodnje odvija pod stalnim nadzorom službe kontrole kvalitete. Od prosinca 2007. godine uveden je sustav upravljanja kvalitetom EN-ISO 9001:2000 od strane certifikacijskog društva Det Norske Veritas za područja razvoja i proizvodnju dizalica i brodske opreme.

VULKAN-NOVA trenutno zapošljava između 90 i 120 radnika. Danas je vodeći hrvatski proizvođač palubne opreme i jedan od proizvođača s najdužom tradicijom u ovom dijelu Europe s rastućom prezentnošću na stranim tržištima i tendencijom za daljnje širenje i napredak. Ove godine Vulkan slavi 90 godina postojanja.

 

Izvori:

  1. Internet stranica VULKAN-NOVA (https://www.vulkan-nova.hr/hr/o-nama/)